PODCAST
Louise Redder
Et godt sygdomsforløb handler ikke kun om behandling, men også om livskvalitet. Det ved både klinikere og patienter. Men hvordan definerer vi livskvalitet i dag? Hvad skal man som kliniker være opmærksom på, når man taler med den enkelte patient om livskvalitet? Det taler vi med læge Louise Redder om i denne podcast, hvor hun guider os igennem arbejdet med livskvalitet og svarer på spørgsmål fra Dansk Myelomatose Foreningens formand, Søren Dybdahl.
Louise Redder er læge på Hæmatologisk Afdeling på Odense Universitetshospital og drifter projektet ”Livskvalitet hos danske patienter med myelomatose”. Projektet undersøger, hvordan myelomatosepatienters livskvalitet ændrer sig over tid under indflydelse af behandlinger og sygdommens præsentation. Projektet inkluderer danske patienter med myelomatose fra den dag, de starter en ny behandling, og strækker sig over 2 år - eller så længe den enkelte patient ønsker at være med.
22. FEB 2021 - 17:36 MIN.
Lyt med og bliv klogere på, når overlæge Morten Salomo forklarende fortæller, hvad myelomatose er for en sygdom, hvilke behandlingsmuligheder der er i dag og ikke mindst, hvad personer med myelomatose selv kan gøre for at få en bedre hverdag med sygdommen.
Morten Salomo
22. FEB 2021 - 14:26 MIN.
I denne podcast forsætter vi snakken med overlæge Morten Salomo fra Klinik for Blodsygdomme på Rigshospitalet, der giver os et indblik i, hvad man kan forvente af et liv med myelomatose. Lyt med og hør også Mortens gode råd til, hvad man som patient selv kan gøre.
Morten Salomo
27. NOV 2020 - 16:35 MIN.
I dette afsnit taler vi om nogle af de udfordringer i sexlivet, som mennesker med myelomatose oplever. Hvorfor er det vigtigt for nogle personer at genskabe nærheden i parforholdet? Og hvordan kan man – både som patient og pårørende - imødekomme udfordringerne og få nærheden tilbage? I podcasten giver sexolog Ellids Kristensen gode råd til, hvordan man kan skabe intimitet og nærhed på trods af en kronisk sygdom som myelomatose.
Ellids Kristensen
27. NOV 2020 - 21:12 MIN.
Når videnskaben og lægen ikke kan besvare alle spørgsmål, kan nogle kræftpatienter have behov for at tale med en helt anden – nemlig hospitalspræsten. Lyt med her, hvor hospitalspræst, Lotte Mørk, fortæller om sin varierende hverdag på Rigshospitalet og de spørgsmål og tanker, hun ofte taler med blandt andre kræftpatienter om. Og hvorfor en samtale med netop en præst kan være med til at give en forløsning, så man lettere kan nå en accept af, hvor man nu er i livet.
Lotte Mørk
27. NOV 2020 - 21:01 MIN.
Det kan virke meningsløst at få stillet en kræftdiagnose. Hvorfor har jeg fået kræft? Er det min egen skyld? Kunne jeg have gjort noget anerledes for ikke at få kræft? Mange kræftpatienter forsøger at finde en mening med sygdommen og kan i et forsøg på at opnå kontrol tillægge sig selv en stor skyldfølelse. Det oplever hospitalspræst Lotte Mørk. Lyt med i denne episode, hvor Lotte Mørk sætter ord på, hvad det ofte er, at patienter med fx myelomatose føler, når de får stillet diagnosen.
Lotte Mørk
7. JUL 2021 - 21:50 min.
Hvad skal du som fx yngre læge og sygeplejerske være opmærksom på, når du arbejder med myelomatose? Lyt med i dette afsnit af Sammen om kræft, hvor vi sammen med overlæge Thomas Lund bliver klogere på, hvordan myelomatose diagnosticeres og inddeles.
Thomas Lund
7. JUL 2021 - 18:02 MIN.
Lyt med i dette afsnit af Sammen om kræft, hvor vi sammen med overlæge Thomas Lund taler om, hvordan man som læge afgør, om en myelomatosepatient er behandlingskrævende eller ej.
Thomas Lund
7. JUL 2021 - 23:18 MIN.
Hvordan ved vi, hvad der er den bedste behandling? Det fortæller overlæge Thomas Lund mere om i det her afsnit af Sammen om kræft, hvor vi taler nærmere om, hvordan man vælger den bedste behandling for den enkelte patient.
Thomas Lund
podcast
I ’Sammen om kræft’ er vi i dialog med alle, der er med til at stå sammen om kræft. Lyt med, når vi blandt andre taler med læger og andre eksperter, der videregiver den nyeste viden på området.